13.5 C
Medemblik
27 mei 2020 03:45
Medemblik Actueel.

Het weer voor Medemblik met vandaag de laatste tropisch hete dag

MEDEMBLIK – De dag begint nog vrij zonnig en de temperatuur gaat al snel richting de 30 graden om vanmiddag ergens tussen de 32 en 35 graden te eindigen, bloed, en bloedheet dus. Maar in de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe als voorbode voor een periode van lagere temperaturen en elke dag wel een (onweers)bui.

Vanavond en aankomende nacht blijft het lang zeer warm voor de tijd van het jaar maar kunnen er al enkele (onweers)buien ontstaan, maar of die ons al bereiken is nog maar de vraag. Het koelt niet verder af dan tot een graad of 20, waar het normaal zo rond de 14 graden is.

Woensdag trekt de wind behoorlijk aan en komt er ook minder hete lucht onze regio binnen, de middagtemperatuur ligt zo rond de 24 á 25 graden en kan er vooral in de ochtend mogelijk nog een enkele regen- en/of onweersbui ontstaan. In de middag klaart het op en komt de zon weer tevoorschijn.

Donderdag begint nog vrij knap met ook nog wat zonneschijn, maar al snel neemt de bewolking de overhand en gaat het zeker in de middag enige tijd regenen en er kan lokaal misschien wel 10mm of meer regen gaan vallen. Met deze regen wordt de hitte verdreven en komen wij weer in normalere temperaturen voor de tijd van het jaar, 21 á 22 graden overdag en 14 á 15 graden in de nachten.

Na donderdag het echte Hollandse zomerweer met wolkenvelden, zon en zo nu en dan een bui, waarbij het tijdens een bui ook nog even stevig kan gaan waaien. Ondanks de regen die verwacht wordt zal dit de droogte niet oplossen, daarvoor moet het zeker 4 dagen non stop regenen om iets van de droogte weg te werken.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Reageren via facebook