4.3 C
Medemblik
17 januari 2021 14:08
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – de winter maakt plaats voor de lente

MEDEMBLIK – Voor de mensen die nog graag even de ijzers wilden onderbinden voor een mooie schaatstocht is het een bittere pil om te vernemen dat zij nog 2 dagen ergens in Noord-Holland kunnen gaan proberen om te schaatsen, de winter is op zijn retour en warmere lucht komt met rasse schreden onze kant op.

Vandaag is dat nog niet merkbaar, overdag -2 graden en in de nacht naar zaterdag vriest het nog gewoon 6 graden maar door de nog steeds krachtige soms harde wind voelt het overdag aan als -10 graden. Zaterdag is de laatste vorstdag, overdag -1 en in de nacht naar zondag vriest het nog een graad of 5. De wind neemt snel af tot matig en draait dan al naar het zuidoosten en voert meer en meer bewolking aan.

Vanaf zondag is het dan gedaan met de pret, overdag ligt de temperatuur met 3 graden al weer boven het vriespunt en met -2 in de nacht naar maandag vriest het nog amper. De bewolking neemt ook snel toe en is er kans op een enkel vlokje sneeuw. Vanaf maandag is het helemaal over en uit met de winterpret en gaan de temperaturen overdag naar de 7 graden en in de nachten naar de +1 tot +2 graden. De wind blijft nog wel uit het zuidoosten waaien en is matig van kracht.

Reageren via facebook