Menu – Rijk gevulde broodquiche
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- olijfolie
- 8 sneetjes (oud) volkorenbrood
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 125 g champignons
- 10 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 15 g verse bieslook
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de quichevorm in met olijfolie.
- Snijd de korstjes van het volkorenbrood.
- Bedek de quichevorm met de sneetjes brood. Druk de bodem goed aan.
- Snijd de paprika in blokjes van 1 cm, de prei in reepjes van 1 cm. en de champignons in kwarten. V
- erhit olijfolie in een koekenpan en bak de groenten 4-5 minuten. Zet apart.
- Klop de eieren los met de melk.
- Hak de bieslook fijn, voeg samen met de groenten toe aan het eimengsel en breng op smaak met veel peper en eventueel wat zout.
- Verdeel de vulling over de quichevorm.
- Bak de quiche 15-20 minuten in de oven tot de vulling gaar is en de broodrand goudbruin kleurt.
Reageer