Mediterrane burger met pestodip (Foto: DEEN Supermarkten)

Menu – Mediterrane burger met pestodip


Menu - Mediterrane burger met pestodip
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 750 g rundergehakt
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 el fijn broodkruim
  • 4 el olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes pancetta of rauwe ham
  • 75 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 150 ml magere yoghurt
  • 2 el pesto
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 el platte peterselie
Instructies
  1. Meng het gehakt met de rode ui, de Italiaanse kruiden, het ei, het broodkruim, zout en peper.
  2. Verdeel in 4 porties en vorm er hamburgers van. Meng de yoghurt, pesto, tomatenketchup en gehakte platte peterselie door elkaar voor de pestodip en zet apart.
  3. Verwarm de ovengrill of de barbecue. Bestrijk de burgers met de helft van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met de rest van de olie.
  4. Rooster de burgers in de oven of op de barbecue 4-5 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 2 minuten de pancetta en broodhelften erbij.
  5. Verdeel de rucola en tomaatjes over de onderste broodhelften. Leg daarop de burgers en pancetta.
  6. Verdeel de pestodip erover en zet de broodkapjes erop.

 

Reageren via facebook