Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Gestoofde riblappen met kikkererwten en gekleurde wortelen

Gestoofde riblappen met kikkererwten en gekleurde wortelen

Gestoofde riblappen met kikkererwten en gekleurde wortelen Gestoofde riblappen met kikkererwten en gekleurde wortelen Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g gekleurde wortelen
  • 1 kg runderriblap
  • 40 g boter
  • 300 g uienringen
  • 1,5 el Provençaalse kruiden
  • 1 citroen
  • 410 g kikkererwten

Instructies

  1. Was en snijd de wortelen in plakjes.
  2. Bestrooi de riblappen aan beide kanten met peper en eventueel wat zout.
  3. Verwarm de boter in een braad-/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur om-en-om een beetje aan. Leg de lappen op elkaar aan de rand van de pan
  4. Bak de uien 2-3 minuten al omscheppende naast het vlees. Voeg de Provençaalse kruiden toe.
  5. Rasp de citroenschil erboven. Halveer de citroen en knijp het sap er boven de pan uit.
  6. Schep ¾ van de wortel door de uien. Verdeel het mengsel en het vlees gelijkmatig over de pan.
  7. Voeg zoveel heet water toe dat alles onder staat en breng aan de kook.
  8. Leg een deksel half op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2½-3 uur.
  9. Kook ondertussen de rest van de wortelen 10 minuten in kokend water. Afgieten.
  10. Proef als het bijna klaar is een hapje van het vlees en voeg zo nodig nog wat peper en eventueel wat zout toe.
  11. Laat de kikkererwten uitlekken, voeg ze met de gekookte wortelen aan het gaar gestoofde vlees toe en laat ze in een paar minuten heet worden.

Reageren via facebook