22.2 C
Medemblik
14 augustus 2020 23:19
Medemblik Actueel.

De Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West met de kassen die allang weg hadden moeten zijn

Bewoners Balkweiterhoek Zwaagdijk klaar met al het vrachtverkeer door hun wijk

ZWAAGDIJK – WEST – Jarenlang hebben de inwoners last gehad van vrachtwagens door de woonwijk, die met drempels ingericht, voor grote geluidsoverlast zorgden. Nu is dit gestopt, want het bedrijf in de woonwijk is onteigend door de Prov. NH omdat de Westfrisiaweg opgewaardeerd is. Het achterste stukje van de kassen werd daarbij gesloopt. inwoners vrezen echter opnieuw overlast

Want: De  kassen staan er nog! De bewoners willen dat de kassen weggehaald worden door de Prov NH en dat de beloofde groen strook wordt aangelegd. (met geluidswalletje)  Een bos, die de inwoners van de Balkweiterhoek en Klokkeweit beschermd tegen het uitzicht en geluidsoverlast van de oprit en afrit van de Westfrisiaweg bij de Oostergouw. Ook zou de groenstrook het Meester Derricksenpark  weer herstellen. Daar heeft de Prov NH ook een stukje van onteigend.

Maria Weeber heeft de kaarten van het Landschapsplan van de Westfrisiaweg boven tafel gehaald en daarin staat duidelijk dat er een groenstrook moet komen. Maar op de tekening van de plek waar de kassen staan is dat verzuimd om ingetekend te worden. Dat klopt niet! Vanavond wordt dit in een motie besproken in de gemeenteraad van Medemblik.

Maria vindt dat de gemeente moet opkomen voor de Balkweiterhoek/ Klokkeweit  en met de prov NH om de tafel moet om gemaakte beloftes van het landschapsplan na te komen. Dat zal nog een toestand worden, voorspelt ze. Want daar is bij de aanleg van de windturbines ook al een gevecht om geweest.

Ze vindt dat de inwoners moeten worden gecompenseerd, want het parkje is verkleind, de fietstunnel is weggehaald ondanks groot protest tot aan de Raad van State, en er is horizonvervuiling ontstaan door zes meter ophoging van de Wetsfrisiaweg met nog een drie meter scherm erboven. Een bos/ Groenstrook zou dit uitzicht enigszins verbeteren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?