Jongeren Benningbroek/Sijbekarspel geven noodkreet: ‘wij willen ons dorp niet verlaten, bouw woningen voor ons.’

BENNINGBROEK/SIJBEKARSPEL – Een groep van 15 jongeren hebben in 2018 de gemeenteraad en het college gevraagd iets te doen aan het tekort aan woningen in de beide kernen. De groep heeft met wethouder Andrea van Langen gesproken over het mogelijk ontwikkelen van woningen via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project.).

Op het stukje grond aan Het Sneekerkhof dat eigendom is van de gemeente Medemblik.  Maar de gemeente Medemblik geeft voorkeur aan een andere optie dan die van de CPO en wil het plan aan een projectontwikkelaar overlaten, vooral de doorlooptijd en de bijbehorende risico’s waren zwaar wegende factoren.

Ondertussen is het februari 2021 en is er enkel nog maar een schetsontwerp gemaakt en is tot twee keer toe het bouwplan vooruitgeschoven op de agenda. De groep jongeren betreurt het dan ook dat er in die 2 jaar maar weinig is gebeurd en zijn bang dat hun initiatief voor starterswoningen niet meer uitgevoerd gaat worden. Een deel van de groep die 2 jaar geleden deze plannen maakten wilden niet afwachten en hebben reeds buiten de beide kernen een huis gekocht omdat er geen uitzicht is op woningbouw in Benningbroek en Sijbekarspel.

De overgebleven groep wil dan ook dat er nu vaart wordt gemaakt in de ontwikkeling van een mooie nieuwbouwwijk in Benningbroek/Sijbekarspel zodat zij in het dorp kunnen blijven wonen.

Reageren via facebook