Medemblik Actueel.

Algemeen

Voorzitter BNG verdient 3x wat toegestaan is, politiek is boos.

MEDEMBLIK – Onrust in de gemeentelijke politiek nu naar buiten is gekomen dat de voorzitter van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) maar liefst 697.000 euro per jaar verdiend terwijl dit maximaal WNT 2 (180.000 euro) per jaar moet zijn.

Dit zorgt bij gemeenten in Nederland voor veel opwinding bij de politieke partijen. In Medemblik is Siem Zeilemaker(PWF) in de pen geklommen en schrijft dat hij het ongelooflijk vind dat wij ons terecht druk maakten over het te hoge salaris van de HVC directeur en dit gewoon zonder enige vorm van protest toelaten.

Maar niet alleen in Medemblik is er beginnend weerstand tegen dit salaris, ook in de gemeenten om ons heen loopt de weerstand tegen dit salaris omhoog en willen de tegenstanders dit zo snel mogelijk op de agenda van de gemeenteraad zien te krijgen om via moties het college opdracht te geven hier tegen in bezwaar te gaan en er voor te gaan zorgen dat ook deze voorzitter maximaal WNT 2 gaat verdienen.

Dit krijgt dus nog een (lang) staartje.

Reageer op dit onderwerp