Vrijwilligerspunt start gratis training voor bedrijven om dementievriendelijk te worden

REGIO – Dementie is volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen uw (vrijwilligers)organisatie. Ook mensen met dementie willen zo lang mogelijk mee kunnen doen aan de maatschappij. Het is daarom belangrijk dat omstanders weten hoe ze kunnen helpen. Negen op de tien mensen willen wel helpen maar weten niet goed hoe.

Dementievriendelijk is – dementie kunnen herkennen

  • weten hoe je iemand met dementie kunt helpen
  • oog hebben voor wat mensen met dementie nog wél kunnen
  • dementie bespreekbaar maken

Word ook dementievriendelijk
Een dementievriendelijke organisatie is een vereniging of stichting die zich zichtbaar inzet om een veilige omgeving te bieden voor leden en bezoekers, ook als zij dementie hebben.
We willen niet dat uw leden of vrijwilligers stoppen met activiteiten omdat ze onzeker worden door de dementie en thuisblijven. Daardoor vereenzamen ze en dat gun je niemand. De diagnose dementie is al vervelend genoeg.
Daarom willen we er samen voor zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte.

Dat vraagt om begrip en hulp van u en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook u dementie kunt herkennen en weet hoe u mensen met dementie kunt helpen. Zorg dat uw organisatie ook dementievriendelijk wordt en meld u aan bij Vrijwilligerspunt Westfriesland  voor de GRATIS training   ‘GOED omgaan met de dementie’.

Doe mee!

Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op met Vrijwilligerspunt Westfriesland, telefoonnummer (0229) 216499 of via de mail: info@vrijwilligerspunt.com

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het Ministerie va Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) binnen het Deltaplan Dementie.

Reageren via facebook