6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:53
Medemblik Actueel.

De formele overdracht bij de notaris, v.l.n.r. Rik Bruins van Art Of Automation, William Gitzels en Fred van Paassen van Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag.

Overname Glasvezelnetwerk Het Grootslag door AOA Glasvezel

ANDIJK – AOA Glasvezel, onderdeel van Art Of Automation en toonaangevende dienstverlener van zakelijk glasvezel, geeft Tuinbouwgebied Het Grootslag in Wervershoof e.o. een extra impuls door de overname van het glasvezelnetwerk van Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag. Het netwerk is toegevoegd aan het bestaande portfolio van AOA Glasvezel. Hiermee krijgen nog meer ondernemers de mogelijkheid om te profiteren van de aantrekkelijke diensten die AOA Glasvezel aanbiedt. Door de overname is AOA Glasvezel beschikbaar in 28 gebieden verspreid over Noord-Holland.

Trots
Het bestuur van de stichting, gevormd door bedrijven die een hoge mate van innovatie kennen, is trots en zeer blij dat de verkoop van hun glasvezelnetwerk aan AOA Glasvezel een feit is geworden. Hiermee komt een einde aan een bijzonder avontuur dat de stichting met veel enthousiasme gestart was, met een duidelijk doel voor ogen: snel en betrouwbaar internet in de polder. Dat doel is behaald. Ruim drie jaar lang heeft de stichting succesvol hun eigen glasvezel netwerk geëxploiteerd, maar niet zonder slag of stoot.

Dankbaar
In aanloop naar de overname, heeft het bestuur van de stichting kennis gemaakt met veel verschillende partijen. Niet alle partijen bleken even betrouwbaar en ook hun belangen waren niet altijd even integer. William Gitzels, voorzitter van de stichting: “We zijn AOA Glasvezel bijzonder dankbaar voor de wijze waarin ze zich in deze verkooptransactie hebben opgesteld. Dit zijn de integere en betrouwbare professionals waar wij als ondernemers naar op zoek waren! Alle leden zijn inmiddels aangesloten op de nieuwe glasvezelverbindingen van AOA Glasvezel. Wij maken nu gebruik van een meetbaar professionele en stabiele internetverbinding en dat voor een lager tarief dan wat wij gewend waren”.

Samenwerking
Om de migratie van klanten naar het nieuwe netwerk van AOA Glasvezel optimaal te kunnen faciliteren, is GoforIT ingeschakeld. GoforIT levert hoogwaardige IT-dienstverlening en wordt door veel leden van de stichting als hun vertrouwde adviseur gezien op dat gebied. Nu de migraties voltooid zijn blijft GoforIT, in de meeste gevallen, het aanspreekpunt voor alle IT-zaken waaronder de glasvezelverbinding. AOA Glasvezel heeft met GoforIT een partnerovereenkomst gesloten, zodat samen aan de klantwensen voldaan wordt.

Over AOA Glasvezel
AOA Glasvezel is onderdeel van de Art Of Automation groep en heeft inmiddels in 28 gebieden, voornamelijk op bedrijventerreinen, een eigen glasvezelnetwerk. Dit netwerk is middels een eigen backbone ontsloten met diverse datacenters in de regio Amsterdam en Haarlem. Het biedt eindgebruikers, naast de mogelijkheid om internet af te nemen, ook uiteenlopende mogelijkheden voor het gebruik van besloten netwerken (MPLS). AOA Glasvezel heeft als missie om hoogwaardige breedbandverbindingen voor zoveel mogelijk ondernemers beschikbaar te maken en hanteert daarom lage tarieven en standaard hoge bandbreedtes en back-up over het 4G netwerk. Verkoop van AOA Glasvezel verloopt zowel via een direct kanaal als resellers en wholesale partners. Kijk voor meer informatie op https://www.aoa-glasvezel.nl.

Over Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag
De stichting is opgericht met als doel het realiseren van snel en betrouwbaar internet in de polder, waar gevestigde marktpartijen niet in wilden stappen. In samenwerking met omringende bedrijven uit Het Grootslag, hebben leden gezamenlijk geïnvesteerd om een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen. Dit was onvermijdelijk om mee te blijven doen met de digitale ontwikkelingen. Door de inzet van de Stichting was Het Grootslag het eerste gebied in Noord-Holland Noord waar met behulp van de provincie Noord-Holland en Gemeente Medemblik een succesvolle vraagbundeling tot stand is gekomen.

Reageren via facebook