Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten Theater

MTG sint Pieter speelt “Jouw west, Mij best”- een western.

MEDEMBLIK – Indianen, duels, een Saloon met barmeid, een moeder, een paar vreemde “strangers”, enkele heetgebakerde cowboys en een sheriff. Dat zijn globaal de bijzondere ingrediënten die voorbijkomen in het nieuwe stuk van Medemblikker Toneelgroep “Sint Pieter”.

Al enige jaren staat op het verlanglijstje van vele spelers een heuse Western. Dit jaar is het zover. We hebben een hilarisch toneelstuk van Jolanda van der Meijden gevonden. Onder de bezielende regie van Heleen van Wiechen, wordt er van dit verhaal een nog leukere voorstelling gemaakt. Heleen kennen onze trouwe fans nog van enkele jaren geleden, toen wij “En toen waren er nog maar…” in het kasteel gespeeld hebben.

Wij hebben er dit jaar voor gekozen om onze jongste leden de grotere rollen te geven. Daarmee willen wij hen de mogelijkheid bieden om te leren en te groeien in hun toneelspel. Sean van der Broek, Thijs Smeele en Deylon Roosendaal zullen schitteren als ware cowboys. Ook mogen wij dit jaar ons weer gelukkig prijzen met een debutant, Marjolein Pronk.

De dertigjarige cowboy Mike wil, met een beetje druk van zijn moeder, eindelijk op zichzelf gaan wonen. Daar heb je geld voor nodig, maar daar is niet zo makkelijk aan te komen. Als Mike een tip krijgt van een jonge gevangene, gaat het helemaal mis. Hij ontvoert een jonge indianenmeisje, om losgeld te vragen. Het blijkt Lelie, de dochter van het opperhoofd, te zijn en tot overmaat van ramp wordt hij ook nog verliefd op haar. Daar is haar vader niet blij mee en ook de Sheriff maakt zich zorgen. Die laatste is bang dat de indianen zijn hele stad overhoop zullen gooien. Gelukkig ziet Lelie ook wel wat in Mike en samen met o.a. Judy, het barmeisje, cowboy Cliff en de jonge delinquent proberen ze een oplossing te vinden. Vele komische voorvallen zorgen ervoor dat de situatie er niet beter op wordt. Uiteraard zal alles, uiteindelijk, tot een goed einde gebracht worden.

Het is geen “lach of ik schiet show” maar gelachen wordt er, en geschoten ook.

De voorstellingen zullen gespeeld worden op 9, 10, 23 en 24 maart, om 20.00 in verenigingsgebouw “St Pieter”, Ridderstraat 9 te Medemblik. Kaarten kosten €10,-, voor donateurs €7,50. Ze kunnen gereserveerd worden bij Malinda, via telefoonnummer 0227-542156, of via reserveren@mtgsintpieter.nl

Reageren via facebook