Carmiggelt in Wadway

WADWAY – Op zondag 3 februari komt steracteur Helmert Woudenberg naar theaterkerk Wadway met zijn nieuwe voorstelling ‘Carmiggelt’.

De kronkels die schrijver Carmiggelt vanaf 1947 tot 1975 schreef staan aan de basis van deze productie. Het is een matinee voorstelling, de aanvang is om 14.30 uur. Meer info en kaarten zie www.theaterkerkwadway.nl

Een kronkel was geen column, maar meer een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon.

Nu, meer dan veertig jaren na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. Tegelijk spreekt er uit zijn verhalen een gemis, een grote rust en een overvloed aan tijd, maar vooral een vanzelfsprekend mededogen met buitenstaanders en mensen waar iets mee is.

Waarschijnlijk zal Helmert Woudenberg met dit programma met Kronkels van Carmiggelt veel melancholie oproepen. Weemoed met een glimlach bij deze heerlijke matinee. Zie ook www.toneelgroepjanvos.nl/helmertwoudenberg

[signoff]

Reageren via facebook