Bijzondere voorstelling over Luther in kerk van Wognum

WOGNUM – Een zeer bijzondere theaterproductie is op 27 januari te zien in de protestantse kerk in Wognum. Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard speelt dan zijn nieuwe voorstelling  ‘Hier sta ik’ – dansen en vechten met Maarten Luther. De aanvang is 20.00 uur; de kerk gaat open om 19.30 uur.

De toegang is gratis; na afloop is er een open-schaalcollecte.

‘Hier sta ik’  is een muzikale monoloog, waarin hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtewereld duikt van kerkhervormer Maarten Luther. Hij confronteert deze met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Zo ontstaat een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil, voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd.

Een aparte rol is weggelegd voor een computergestuurd draaiorgel, dat muziek van Bach en blues laat horen. De composities en arrangementen zijn van Hans Hasebos. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van muziektheater Hollands Diep.

Na afloop kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat over de voorstelling.

Kees van der Zwaard schreef eerder onder meer ‘AF – terug naar Srebrenica’, de monoloog van een Dutchbatter uit de voormalige Bosnische moslimenclave Srebenica. Cees Geel nam die rol voor zijn rekening.

De voorstelling in Wognum is een initiatief van de oecumenisch werkgroep Midden-Westfriesland.  

Reageren via facebook