Menu – Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g half om half gehakt
- 1 ui (zeer fijngesnipperd)
- 2 el tomatenketchup
- 600 g vastkokende aardappels (geschild)
- 3 el olie
- 1 el gedroogde rozemarijn, tijm of oregano.
- 400 g sperziebonen (schoongemaakt)
Instructions
- Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van.
- Laat ze in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook.
- Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten.
- Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen.
- Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten.
- Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin.
Reageer