Menu van de dag – Herfst spitskoolsalade
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g krieltjes in de schil
- 1 spitskool
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 6 el gedroogde tomaatjes
- 1 el kerriepoeder
- 8 el mayonaise
- 200 g katenspek
- 2 el fijn gehakte tijm
- 1 dl olijfolie
Instructions
- Kook de krieltjes in een laagje water gaar in ca. 15 minuten. Laat afkoelen en snijd doormidden.
- Snijd de spitskool in reepjes.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof.
- Snijd de knoflook fijn.Snijd de tomaatjes fijn.
- Roer de kerrie door de mayonaise.
- Verhit een koekenpan en bak het katenspek op hoogvuur 5 minuten, voeg de knoflook, tijm en paddenstoelen toe en bak op hoogvuur ca. 5 minuten.
- Zet het vuur lager, voeg de olijfolie en de spitskool toe.
- Bak nog 5 minuten en schep om.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schep de tomaatjes en krieltjes door de lauw warme spitskoolsalade. Verdeel over 4 borden en geef de kerriemayo er apart bij.
Reageer