Menu van de dag – Herfst spitskoolsalade

 

Menu van de dag - Herfst spitskoolsalade
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 750 g krieltjes in de schil
  • 1 spitskool
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el gedroogde tomaatjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 8 el mayonaise
  • 200 g katenspek
  • 2 el fijn gehakte tijm
  • 1 dl olijfolie
Instructies
  1. Kook de krieltjes in een laagje water gaar in ca. 15 minuten. Laat afkoelen en snijd doormidden.
  2. Snijd de spitskool in reepjes.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof.
  4. Snijd de knoflook fijn.Snijd de tomaatjes fijn.
  5. Roer de kerrie door de mayonaise.
  6. Verhit een koekenpan en bak het katenspek op hoogvuur 5 minuten, voeg de knoflook, tijm en paddenstoelen toe en bak op hoogvuur ca. 5 minuten.
  7. Zet het vuur lager, voeg de olijfolie en de spitskool toe.
  8. Bak nog 5 minuten en schep om.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Schep de tomaatjes en krieltjes door de lauw warme spitskoolsalade. Verdeel over 4 borden en geef de kerriemayo er apart bij.

 

Reageren via facebook