Wielrennen: DresCross Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Op 28 januari wordt er op het terrein van de Dres een uniek evenement georganiseerd, een mountainbike wedstrijd genaamd de DresCross.  Er wordt op het terrein van de Dres een parcours aangelegd waar men met een mountainbike of cyclocrosser aan een spectaculaire wedstrijd kan meedoen.

Het parcours bevat enkele speciaal gemaakte obstakels en hindernissen, wat het tot een zware wedstrijd maakt, maar ook voor de toeschouwers wordt het fantastisch om te zien. Het wordt een mooie uitdaging voor iedere sportieve fietsliefhebber, die niet bang is zich te meten met andere liefhebbers. Om een spannende koers en een eerlijke strijd voor de deelnemers te maken, zijn er meerdere categorieën;

  • De topklasse is voor de zeer getrainde MTB-er, met wedstrijdervaring.
  • De funklasse is voor de ervaren MTB-er, maar iemand met minder ervaring of een beginneling is ook van harte welkom. 
  • De damesklasse is voor alle dames die zich inschrijven voor de Drescross. De damesfietssport heeft de laatste jaren enorm veel aan populariteit gewonnen, en dit willen wij alleen maar steunen.
  • Ook zal er een speciale prijs worden uitgereikt aan de beste Nibbikker (geboren en/of woonachtig in Nibbixwoud). 

Er zijn al veel opgaves, maar er zijn nog plaatsen vrij, inschrijven kan via inschrijven@drescross.nl. Maar natuurlijk zijn ook de toeschouwers van harte welkom! Dus iedereen is uitgenodigd om te genieten van dit speciale evenement. Om niks te missen van de koers, en de wedstrijd goed te kunnen volgen, raden we u aan er vanaf de start om 11.00 uur bij te zijn. De wedstrijd duurt één uur + 1 ronde, dus mis dit niet!

Graag zien we u op 28 januari om 11.00 uur bij de Dres (Lange Dres 1, te Nibbixwoud), om te genieten van de DresCross.