Robbert-jan Mol (Nibbixwoud) ijzersterk in Spaanse klassieker

Nibbixwous – Robbert-Jan Mol lijkt klaar voor het komende wielerseizoen. De wielrenner uit Nibbixwoud snelde zaterdag naar de tweede plaats in de 45e editie van de Trofeo Joan Escola in Spanje. De West-Frisiaan zag zijn nieuwe Heerhugowaardse ploegmaat Joeri Ottenbros naar een mooie vijfde plaats sprinten. Met deelname aan een wedstrijd gaf de West-Frisia een Spaans trainingskamp extra waarde.

De West-Frisia equipe reed een sterke wedstrijd. Na de zwaarste klim trok Mol samen met ploegmaat Yennick Wolthuizen ten aanval. Nadat het duo was teruggehaald koos Castricummer Wolthuizen opnieuw voor het avontuur. Hij kreeg Ruben Dorren en een vijftal Spanjaarden mee. Nadat het zevental in de slotklim was teruggehaald, liet Tino Haakman zich zien in de afdaling. Ook de Enkhuizer zag zijn poging strandden, waarna Mol en Ottenbros in een kopgroep van acht de benen namen. In de spurt kwam Mol vervolgens net iets te kort.

Het goede rijden van West-Frisia leverde tevens de winst in het ploegenklassement op.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.