Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Wielrennen: MTB Vooroevertocht

WERVERSHOOF – De Stichting Wielerevenementen West-Friesland organiseert zondag 21 januari voor de tweede keer dit seizoen de MTB Vooroevertocht. Ook deze keer heeft de organisatie weer zijn best gedaan een afwisselend en uitdagend parcours samen te stellen. Het veelzijdige parcours bestaat uit veengrond, West-Friese klei, asfalt, schelpenpaden en zand.

Het parcours

Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater richting de Groote Vliet. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar zij langs de koek en zopie met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof komen. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever. Bij de Kagerdijk splitst het parcours zich; de deelnemers aan de 30 kilometertocht gaan terug richting de kantine van VVW, bij de 40 kilometertocht rijdt men langs de kom en fietst men over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden de deelnemers over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open; hier kan onder andere erwtensoep, koffie, thee of een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten

Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland, zij organiseren dit seizoen 14 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal 8 van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 25 februari 2018 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie

Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 21 januari vanaf 08:30 uur bij de (tijdelijke) kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro, het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.

In verband met de natte omstandigheden kan de organisatie helaas genoodzaakt zijn het parcours op enkele stukken aan te passen, in te korten of de tocht af te gelasten. Kijk voor meer informatie op: www.mtbwervershoof.nl of op de Facebookpagina ‘MTB Wervershoof’.

Reageren via facebook