Schaatsen: Irene Schouten voor de derde keer Nederlands kampioen op de marathon

ANDIJK – Voor de derde keer op rij is de 25-jarige topschaatster uit Andijk Nedelands kampioen op de marathon geworden. Irene was veruit de snelste in de eindsprint van een kopgroep van 10 schaatsters.

Op 15 ronden voor het einde spong het tiental weg uit het peloton waarna al snel een ronde voorsprong werd genomen op de rest van het veld. Irene heeft wel veel te danken aan haar teamgenote Carien Kleibeuker die ontsnappen uit het groepje van 10 vrijwel onmogelijk maakte, waarna Irene Schouten op simpele wijze de sprint won.

Na Atje Keulen-Deelstra en Gretha Smit is Irene de derde vrouw die 3 titels op rij weet te pakken.

Op de tweede plaats eindigde Lisa van der Geest met op plaats 3 Emma Engbers, teamgenote Carien Kleibeuker wist als 8e te finishen