Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten haalt belangrijke overwinning

ANDIJK – En dan niet alleen omdat zij vanavond in Heerenveen de winst pakte tijdens de KPN Marathon Cup maar ook omdat alle spanningen van de afgelopen dagen eruit kwamen, de moeder van Irene Schouten heeft afgelopen week een hersenbloeding gekregen en dat heeft Irene zwaar aangegrepen. 

De laatste zes dagen zijn voor Irene zes dagen van leven in een roes geweest, van het ene op het andere moment is haar leven en die van haar broer Simon in een roes beland.Tegen Schaatsen.nl zegt Irene:  ’’Alles staat op z’n kop. Ik ben samen met mijn broer Simon weer teruggegaan naar Andijk. Je wilt bij je familie zijn, elke dag je moeder bezoeken. Maar het werk in onze tulpenkwekerij gaat ook door. Mijn moeder is daar een belangrijke schakel in, en die taken moeten worden overgenomen.’’

Het is nog onduidelijk hoe het nu met de moeder van Simon en Irene Schouten is, ze ligt in het AMC in Amsterdam maar is sindsdien nog niet echt bij kennis geweest. “Heel af en toe doet ze haar ogen even open en dat geeft ons hoop, maar de artsen hebben al gezegd dat het te lang duurt voor ze weer bij kennis is.

Schouten won de sprint bij de vrouwen voor Bianca Roosenboom en Iris van der Stelt. De leider van het klassement, de Italiaanse Francesca Lollobrigida, ontbrak in Heerenveen.

Reageren via facebook