Foto Twitter/Irene Schouten

Zeperd Irene Schouten op de 5km tijdens het Worldcup Kwalificatietoernooi

ANDIJK – Net zoals op de 3km waar ze nog een 6e plaats wist te halen is ook de World Cup wedstrijden op de 5km buiten bereik van Irene Schouten gekomen. Met een teleurstellende 9e plaats in 7:16.70 eindigde ze ruim 16 seconden achter winnares Esmee Visser die in 6:50.64 over de finish kwam.

Haar direct tegenstandster Antoinette de Jong legde beslag op plaats 2 in 6:57.66 en melissa Wijfje wist de derde plaats voor zich op te eisen in 6:58.80 wat voor haar een nieuw persoonlijk record betekende.

Het is nog vroeg in het seizoen dus ze heeft nog alle kansen om deze wedstrijd weg te poetsen. Irene Schouten liet eerder al weten zich zowel met het langebaanschaatsen als met de marathons bezig te willen blijven houden. Mogelijk dat ze nu toch wel een doel moet stellen, of langebaan of marathons.

 

Reageren via facebook