Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – kans op gladheid, in de middag toenemende kans op sneeuw

MEDEMBLIK – Na de lokaal forse hoeveelheden sneeuw beginnen wij vandaag met vooral in de ochtend kans op gladheid op vooral de secundaire wegen, op- en afritten en viaducten. Rijkswaterstaat is met man en macht aan het strooien maar ook zij kunnen niet overal tegelijk zijn. Tijdens de ochtendspits kan het glad zijn, terwijl er ’s middags waarschijnlijk opnieuw sneeuw valt. Met name de maandagavondspits kan heel vervelend uitpakken, maar ’s ochtends wordt ook geen pretje. Het KNMI heeft voor vandaag code geel uitgeven, mogelijk wordt dit in de middag code oranje vanwege de sneeuwval.

De middagtemperatuur komt amper boven het vriespunt uit en door de vrij krachtige wind die uit het noordoosten waait voelt het ook nog eens koud aan, gevoelstemperatuur vanmiddag ligt rond de -4. In de nacht naar dinsdag schommelt het kwik rond het vriespunt waardoor de kans op gladheid nog steeds aanwezig is.

Vanaf dinsdag draait de wind eerst naar het noorden en later naar het westen tot zuidwesten en voert warmere en vochtige lucht aan richting onze regio. Overdag temperaturen van gemiddeld 5 graden en in de nachten rond de 3 graden zorgen ervoor dat wij de sneeuw en gladheid in de nachten kwijt raken. Daarvoor terug  komen dagen met neerslag in de vorm van regen.

Vanaf vrijdag klaart het weer op en krijgen wij de zon meer te zien, wel kan er op vrijdag nog een spatje neerslag vallen.

Live buien/sneeuwradar

Reageer op dit onderwerp