17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 15:58
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Zalmfilet met spinazie en couscous

Zalmfilet met spinazie en couscous

Wat eten wij vandaag: Zalmfilet met spinazie en couscous Wat eten wij vandaag: Zalmfilet met spinazie en couscous Uitprinten
Aantal personen: 1 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 75 g couscous
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 1 zalmfilet
  • 100 g cherry-/kerstomaatjes
  • 1 takje rozemarijn of
  • 1 snufje gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 200 g spinazie, panklaar

Instructies

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water en het bouillonblokje.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de vis met de tomaatjes eromheen in een ovenschaal. Bestrooi met de rozemarijn, knoflook, zout en peper. Bedruppel met de olie en bak de vis in de oven in circa 15 minuten gaar.
  3. Schep intussen de warme couscous in een schaal om met de spinazie en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geroosterde zalm en tomaatjes en giet het vocht uit de ovenschaal erover.

Opmerkingen

Let op!!!: Dit gerecht is voor 1 persoon, vermenigvuldig de hoeveelheid met het aantal personen aan tafel

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?