Medemblik Actueel.

Appen op de fiets straks verboden

MEDEMBLIK – Vanaf 2019 is het verboden om op de fiets te appen. Met deze maatregel komt verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen naar de Tweede Kamer en zal vrijwel zeker door de kamer worden aangenomen waardoor vanaf 2019 het verbod in werking kan treden.

Voor het verbod is een groot draagvlak bij zowel de politiek als maatschappelijk meldt het AD. vanochtend. De minister wil een krachtig signaal afgeven en komt volgend jaar met een wetsvoorstel, inclusief boetebedragen. Tegelijk waarschuwt de bewindsvrouw op Infrastructuur en Waterstaat dat een verbod wel helder en te handhaven moet zijn.

Bij een enquete begin dit jaar bleek dat driekwart van de Nederlanders het actief bedienen van een mobiele telefoon in de ban wil doen en alleen in geval van echte urgentie het mobieltje gebruik mag worden.

Reageren via facebook