14.3 C
Medemblik
1 oktober 2020 18:01
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – guur herfstweer

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met de laatste stuiptrekkingen van de herfst en dat gaat gepaard met veel wind, boven open velden en aan de kust is er zelfs kans op een stormachtige wind 8Bft met rukwinden tot 80km/u. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden en in de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 4 graden. Dit is tevens de laatste dag dat de temperatuur boven normaal gaat uitkomen.

Vanaf vrijdag keldert het kwik naar een graad over 4 overdag en in de nachten rond het vriespunt. Vrijdag is er tijdens buien ook kans op een enkele klap onweer en de wind is vrij krachtig 5Bft en waait uit het westen tot noordwesten.

Het weekend staat in het teken van sterk wisselvallig weer, regen,onweer en een vrij krachtige wind op de zaterdag met een middagtemperatuur van 5 graden, zondag een dag waarbij de kans op winterse neerslag sterk toeneemt. Als de bovenlucht koud genoeg is dan is de winterse neerslag er zelfs in de vorm van sneeuw anders blijft het bij natte sneeuw en hagel. De middagtemperatuur loopt op naar maximaal 2 graden, de wind is matig 4Bft en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

De nieuwe week verloopt ook wisselvallig waarbij de buien tot regelmatig de overhand zullen hebben. Een middagtemperatuur van rond de 4 graden zorgt ervoor dat samen met de matige tot vrij krachtige wind het een stuk frisser nog gaat aanvoelen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?