20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 22:04
Medemblik Actueel.

Het nu verlaten pand van St Martinus in Medemblik

Omring en gemeente Medemblik nemen maatregelen Sint Martinus

MEDEMBLIK – Om verdere overlast te voorkomen gaan Omring en de gemeente Medemblik vergaande maatregelen nemen om zo de veiligheid van de bewoners van Kleyenburg te kunnen waarborgen.

Harry Katstra, woordvoerder van de gemeente Medemblik, zegt tegen Medemblik Actueel: ‘ Ook wij hebben geconstateerd dat dit een probleem lijkt te worden. Gelijk nadat de situatie rond Sint Martinus in Medemblik ons gisteren ter ore kwam hebben wij contact gezocht met omwonenden, de eigenaar van het pand en de huurder Omring. Omring heeft besloten dat tot en met het beëindigen van de huurperiode (september 2017) een beveiligingsbedrijf nauwlettend gaat controleren om overlast te voorkomen. Ook de gemeente neemt Sint Martinus mee in de controlerondes van onze handhavers. Bovendien wordt door een gespecialiseerde organisatie actief gezocht naar mensen die ‘anti-kraak’ willen gaan wonen in Martinus. Op dit moment wonen er vier mensen volgens die constructie.

De politie laat aan Medemblik Actueel weten dat de bewoners zodra ze ook maar iets merken direct 112 moeten bellen en zelf geen actie moeten ondernemen. ‘Sint Martinus en Kleyenburg staat op de lijst voor regelmatige bezoeken.

De dochter van 1 van de bewoners reageert geschrokken op het antwoord van de gemeente Medemblik: “het is verschrikkelijk dat jongeren delen van Medemblik onveilig maken door vernielingen aan te richten en de boel te vervuilen, en intimiderend optreden. Dat ze dat dan ook doen bij kwetsbare ouderen is helemaal uit den boze. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er kosten gemaakt moeten worden om de veiligheid van deze bewoners te kunnen garanderen. Ik vraag me werkelijk af of de ouders van deze jongeren wel enig besef hebben wat hun kinderen uitspoken en welk effect dat heeft op oude mensen. Voor zover ik hoor (en helaas niet zie) is er veel meer overlast in de nabijheid van Martinus dan men voor mogelijk houdt, daar is in feite maar één woord voor: schande.,,

Reageren via facebook