Medemblik Actueel.

Nieuweboer zaalvoetbal
Voetbal

Voetbal: Zaalvoetballers Nieuweboer beslissen in laatste secondes de wedstrijd

WERVERSHOOF – De wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen koploper DWOW uit Wieringenwerf werd een echte kraker en reclame voor het zaalvoetbal. Beide teams speelden in een hoog tempo vol op de aanval. De weinige kansen die in de eerste helft werden gecreëerd losten beide goede keepers op.

Halverwege de eerste helft kwam DWOW door een directe vrije trap op voorsprong. Op dit moment stond de verdediging van Nieuweboer niet goed. Een paar minuten voor de wissel vond Joris Schouten ruimte voor een schot en bracht de ploegen van afstand op gelijke hoogte. Na de wissel bleef het tempo hoog, doch werden de overtredingen vinniger. Bij een tijdstraf van Sven Deen benutte DWOW binnen 30 seconden het voordeel. Even later maakte DWOW hands voor doel en de gegeven strafschop benutte Sven Deen.

Een tijdstraf van Lex Bakker kwam Nieuweboer ongeschonden door. In de open wedstrijd komt Nieuweboer op voorsprong door Nick Kuin. Nick ontvangt een pass van achteruit van Raymon Koning en glijdt de bal verrassend langs de keeper. In de hectische slotfase krijgt Lex Bakker ten onrechte de 2e gele, dus rode kaart en was Nieuweboer in overtal. Na een overtreding en het leveren van commentaar krijgt een speler van DWOW een gele kaart en tijdstraf.

Met nog 2 minuten te spelen hebben beide teams een man minder. Nieuweboer heeft niet de rust de wedstrijd te controleren en DWOW scoort de gelijkmaker. Met nog een kleine minuut te spelen kan Nieuweboer verder met 4 velspelers en na een goede aanval, 20 seconden voor tijd, scoort Sven Deen de 4-3.

Een zeer nuttige overwinning. Met nog 2 wedstrijden te spelen in de heenronde staat Nieuweboer op de 3e plaats. Vrijdag 8 december speelt Nieuweboer in Alkmaar.

Reageren via facebook