3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 01:55
Medemblik Actueel.

Jordy Weel (bedrijfsleider van Jumbo Monique Heerhugowaard!) kogelt de enige treffer in de touwen in het seizoen 2011-2012 (Foto: Strandvogels)

Voorbeschouwing KSV 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – De komende wedstrijd tegen KSV staat volledig in het teken van de eerste periodetitel. Het toeval wil namelijk dat de enige twee ploegen die nog aanspraak kunnen maken op deze titel elkaar ontmoeten. Door de nederlaag bij St. George is de eerste periodetitel voor Dynamo onhaalbaar geworden. Strandvogels staat op pole position met 28 punten, maar wanneer KSV de voor hun drie resterende wedstrijden wint, komt het ook op 28 punten. In die drie wedstrijden dienen de Heerhugowaarders dan ook nog een verschil in doelsaldo van 14 weg te werken.

Strandvogels speelde eerder eens een wedstrijd in de nacompetitie op het complex van KSV. Dat was in het seizoen 2009-2010 toen niet werd gespeeld tegen KSV maar tegen DSOV. Dat was een wedstrijd die nergens meer om ging omdat zowel DSOV als Strandvogels al promotie had afgedwongen door de eerste twee wedstrijden in die nacompetitie te winnen. Zondag gaat het wel degelijk ergens om, naast de periodetitel natuurlijk ook om het kampioenschap. Want KSV staat weliswaar op respectabele afstand van Strandvogels en Dynamo maar heeft nog drie wedstrijden meer te spelen. Wint KSV die drie wedstrijden, dan nestelt de ploeg zich precies tussen de Vogels en Dynamo.

De laatste keer dat Strandvogels in competitieverband tegen KSV speelde, was in het seizoen 2011-2012. Strandvogels tekent waarschijnlijk blind voor het resultaat dat toen geboekt werd, want het werd destijds 0-1. Het seizoen daarvoor was er meer spektakel op Het Kruis, want toen werd het maar liefst 4-5. Maar Strandvogels zal zondag niet zoveel behoefte hebben aan spektakel, het resultaat staat voorop. Een eventuele periodetitel geeft de rust van een ticket voor de nacompetitie en wie weet wat er nog meer in het vat zit. Dus eerst maar eens minimaal een gelijkspel afdwingen, dat zal lastig genoeg gaan worden.

[signoff]

Reageren via facebook