Mistige zoektocht op IJsselmeer naar zeiljacht

MEDEMBLIK – Vrijdagochtend zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor de melding van een zeiljacht met motorproblemen. Uiteindelijk is het zeiljacht niet aangetroffen. Na een uitgebreide zoekactie heeft het Kustwachtcentrum de inzet beëindigt. 

Het Kustwachtcentrum in Den Helder heeft vrijdag aan het einde van de ochtend telefonisch een melding binnengekregen van zeiljacht met motorproblemen. Op dat moment gaf de melder aan ter hoogte van het Vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer te liggen. Hierop zijn de reddingboten van KNRM Medemblik gealarmeerd.

Reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot ’t Span uit Andijk zijn uitgevaren op zoek naar het zeiljacht. Er was geen nauwkeurige locatie bekend en de melder was niet meer telefonisch bereikbaar.

Door de mist was het zicht zeer beperkt en hebben de reddingboten meerdere zoekslagen gemaakt. Ook het Kustwachtvliegtuig is naar het zoekgebied gedirigeerd om daar mee te helpen zoeken. Na twee uur zoeken is niets aangetroffen en heeft het Kustwachtcentrum besloten de inzet te stoppen. Bij hernieuwd contact kan deze weer opgestart worden.

 

Reageren via facebook