Medemblik Actueel.

Motorboot gezonken voor haven Medemblik, opvarenden gered

MEDEMBLIK – Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorboot die voor Medemblik op de keien was gelopen. Met temperaturen net boven het vriespunt zijn eerst de opvarenden in veiligheid gebracht, waarna de grotendeels gezonken motorboot naar de haven is gesleept en daarna is leeggepompt.

Meestal is de winterperiode voor KNRM Medemblik een rustige periode. In 2017 zijn de redders al drie keer uitgevaren, waarbij de laatste twee inzetten binnen 48 uur plaatsvonden. Ditmaal werd er alarm gemaakt voor een motorboot op de strekdam voor het Regatta Centrum van Medemblik.

De motorboot was onlangs aangekocht in Medemblik en de opvarenden wilden er vandaag mee naar Hoorn varen. Net buiten de haven ging het mis toen de motor er mee stopte. Vanwege de oostenwind duurde het niet lang voordat de polyester motorboot op de strekdam voor de haven terecht kwam. Gelukkig wisten de opvarenden zich in veiligheid te brengen op de strekdam, waar ze op hulp van de KNRM wachtten.

Enkele minuten na uitvaren was reddingboot Bernardine uit Medemblik ter plaatse en haalde de opvarenden van de strekdam. Ondertussen was reddingboot ’t Span uit Andijk ook gearriveerd en bracht de opvarenden naar de kant waar ze zich konden opwarmen.

Door het stranden op de keien van de strekdam werd een gat in de romp van de motorboot geslagen waardoor deze snel water maakte en deels is gezonken. Gezamenlijk hebben de reddingboten de grotendeels gezonken motorboot naar de trailerhelling van het Regatta Centrum gesleept en aldaar aan de grond gezet om verder zinken te voorkomen. Met de bergingspomp van de reddingboot is de boot leeggepompt en verder de trailerhelling opgetrokken. De eigenaar zal de boot met een trailer verder vervoeren.

Uit dankbaarheid is de eigenaar direct redder aan de wal geworden.

Reageren via facebook