Eerste actie van KNRM Andijk en Medemblik in 2016

Medemblik – De reddingboten van de KNRM stations Andijk en Medemblik zijn donderdagmiddag voor de eerste keer dit jaar uitgerukt voor een pleziervaartuig met motorproblemen.

Omstreeks 14:00 uur kwam de melding binnen bij Reddingboot ’t Span van Andijk en Bernardine van Medemblik dat midden op het IJsselmeer, ten Noorden van het eiland de Kreupel een pleziervaartuig met motorproblemen dreef. Na 20 minuten kwam reddingboot ’t Span ter plaatse en maakte een sleepverbinding met de motorsloep. Na controle van de opvarenden en het vaartuig zette de sleep koers naar de Compagnieshaven in Enkhuizen. Reddingboot Bernardine die even na ’t Span arriveerde hoefde vanwege het rustige weer geen assistentie te verlenen en keerde terug naar thuishaven Medemblik.

De eigenaar van het pleziervaartuig had de motorsloep deze dag aangeschaft en zou deze met nog 3 opvarenden overbrengen naar de nieuwe thuishaven in Nieuwkoop. Tussen Stavoren en De Kreupel liet de motor het afweten. Zo eindigde de eerste vaartocht voor de nieuwe eigenaar met assistentie door de KNRM in de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.