13.9 C
Medemblik
24 september 2020 20:25
Medemblik Actueel.

Geniet er nog maar even van, het broodje döner kebab is straks verboden

REGIO – In Brussel heeft de milieucommissie van het Europees Parlement besloten dat het gebruik van bevroren kebabvlees waar additief fosfaat in is verwerkt verboden moet worden. Eind december moet het Europees Parlement hier nog over stemmen maar het is vrijwel zeker dat deze de aanbevelingen van de milieucommissie overneemt.

Additief fosfaat is wel in vers vlees toegestaan omdat dit voor directe consumptie is, maar fosfaten in bevroren vlees zorgt voor een sterk verhoogde kans op hart- en vaatproblemen waardoor een verbod op dit soort vlees wegens ernstige gezondheidsbezwaren gerechtigd is. Fosfaten in vers vlees zorgt ervoor dat het vlees langer aantrekkelijker blijft voor het oog, niet te snel uitdroogd en niet uitelkaar valt.

Een rondje bellen in West-Friesland bij de diverse shoarmarestaurants leverde enkel boze eigenaren op, van ‘waar bemoeien ze zich mee in Brussel’ tot als het niet gezond was verkochten wij het niet.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?