Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik
KNRM

Drie kitesurfers in problemen op IJsselmeer

MEDEMBLIK – Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor drie kitesurfers in problemen bij Medemblik. Doordat de wind draaide en afzwakte konden ze niet meer aan de kant komen.

Bij het Kustwacht Centrum in Den Helder komt vrijdagavond de melding binnen dat twee kitesurfers bij Medemblik niet meer aan de kant konden komen. Hierop worden reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot ’t Span uit Andijk gealarmeerd en varen uit naar de opgegeven positie.

Ter plaatse wordt er al snel een kitesurfer gevonden en aan boord genomen van reddingboot Bernardine. De tweede kitesurfer blijkt dan al in de buurt van het strand en weet zelf uit het water te komen. De eerste kiter weet te melden dat ze met z’n drieeen waren. Door de plots draaiende en afzwakkende wind konden ze niet meer aan de kant komen.

Reddingboot ’t Span gaat op zoek naar de laatste kitesurfer. Deze blijkt aan boord te zitten van een passerend zeiljacht. Reddingboot ’t Span neemt de kiter over en brengt deze naar de kant. Als alle drie de kitesurfers veilig aan de kant staan en de gegevens genoteerd zijn, kunnen beide reddingboten terug naar het reddingsstation.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook