Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Exposities

Expositie Oude Raadhuis Wervershoof

WERVERSHOOF – Zaterdag 25 november stelt Stichting Oud Wervershoof het Oude Raadhuis weer open voor publiek. Naast de blijvende foto-expositie van de werken van Gerrit Grooteman en enkele originele schilderijen van deze schilder, exposeren hier iedere maand enkele plaatselijke kunstenaars.

Deze zaterdag zijn er schilderijen van schilderclub Pigment en keramiek van Bets de Vries te bewonderen. Schilderclub Pigment is een groep van dertien personen, vrijwel allen afkomstig uit Wervershoof. Vijftien jaar geleden begonnen als leerlingen van De Blauwe Schuit, komen ze nu nog steeds één keer in de week op donderdagavond bij elkaar in De Schoof om samen te tekenen of schilderen. Zij stellen graag hun mooiste werken ten toon. Er wordt gewerkt met pen, pastelkrijt, acryl en olieverf, dus is er een breed scala aan kunstwerken te zien.

Bets de Vries vertelt zelf over haar keramiek: Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van keramiek. Na een bezoek aan de kunstenaar Jean Linard in La Borne in Frankrijk raakte ik geïnspireerd. Ik vind het heerlijk bezig te zijn met klei. Handvormen en gedraaide vormen maken, ik vind het allemaal geweldig om te doen. De handvormen bouw ik op in mallen, met rollen en/of platen. Het bakken van de klei gebeurt in een elektrische oven, het afwerken met glazuur of pigment doe ik ook in de elektrische oven, in een gasoven of met primitieve stook, zoals raku, pitfire en smoorton. Er zijn heel veel mogelijkheden de klei te bewerken. Zie ook www.atelierbd.nl

Ook het archief is open, waar we u graag van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken. Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw. Als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 11.00 – 16.00 uur.

Reageren via facebook