Menu van de dag – Italiaanse linzen met worstjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 125 g spekblokjes
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 winterpeen (in blokjes)
- 300 g gedroogde linzen (afgespoeld)
- 1 pak gezeefde tomaat
- 750 ml kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 el balsamicoazijn
- 4 braad- of chipolata worstjes
- 1 el olie
- 300 g verse spinazie
Instructions
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
- Bak vervolgens de ui, knoflook, selderij en winterpeen 5 minuten mee.
- Voeg de linzen, gezeefde tomaten, bouillon, laurier en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de linzen met een deksel op de pan circa 30 minuten sudderen op een lage stand.
- Roer af en toe door en voeg een scheutje water toe als de linzen bijna droog koken.
- Verhit intussen de olie en bak hierin de worsten op middelhoge stand rondom goudbruin en gaar.
- Voeg de spinazie toe aan de linzen en laat deze slinken.
- Serveer de linzen met de gebakken worstjes.
Serving size: 4 Calories: 680 kcal Fat: 35g Carbohydrates: 39g Protein: 43g
Reageer