22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:46
Medemblik Actueel.

Het oorlogsschip 'Huis te Warmelo' ligt in het ijskoude water voor de kust van Fiinland (foto aangeleverd)
Het oorlogsschip 'Huis te Warmelo' ligt in het ijskoude water voor de kust van Fiinland (foto aangeleverd)

Ook zo benieuwd naar Medemblik in de Middeleeuwen? Kom naar de dag van de Westfriese Archeologie

MEDEMBLIK – West-Friese archeologen pakken uit! Zaterdag 15 oktober is iedereen welkom in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein 9 in Medemblik tijdens de Dag van de Westfriese Archeologie.

Deze dag tonen de in West-Friesland actieve archeologen hun nieuwe onderzoeken. Bij de vele stands worden onderwerpen van de prehistorie tot de Gouden Eeuw gepresenteerd. De vondsten uit de Bronstijd van de Westfrisiaweg, maar ook de glazen, flessen en tabakspijpen van een boerenkroeg in Wognum zijn te zien. Daarnaast is er aandacht voor het onderzoek van stolpboerderijen en het opgegraven Mariaconvent in Medemblik. De middeleeuwse dijken in de Wieringermeer en van Lutjeschardam krijgen speciale aandacht.

Ook het maritiem onderzoek op de bodem van het Hoornse Hop is te zien. Klap op de vuurpijl is de presentatie van de nieuwste gegevens van het Medemblikker oorlogsschip het Fregat Huis te Warmelo, dat in 1715 bij Finland is vergaan. Speciaal hiervoor is een delegatie onderwaterarcheologen uit Finland aanwezig. Zij tonen videobeelden van het nagenoeg gave schip met haar vele kanonnen die deze zomer op de zeebodem op 62 meter diepte zijn gemaakt.

Ook worden vijf nieuwe brochures in de serie ‘Archeologie in Westfriesland’ gepresenteerd. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Archeologen lichten alles toe en houden diverse videopresentaties.

De Bonifaciuskerk is geopend van 10.00 tot 16.30 uur, de toegang is gratis.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?