Wat eten wij vandaag: Kiprolletjes met appel en salie

Kiprolletjes met appel en salie

Wat eten wij vandaag: Kiprolletjes met appel en salie Wat eten wij vandaag: Kiprolletjes met appel en salie Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • 4 kipfilets
 • 8 plakken rauwe hammen
 • 16 blaadjes salie of
 • 16 blaadjes basilicum
 • 1 el boter
 • 800 g aardappelpartjes, koelvers
 • 2 el olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 200 ml slagroom
 • 100 ml appelsap
 • 2 kleine appels, geschild, in partjes
 • 1 el mosterd
 • 600 g sperziebonen

Instructies

 1. Leg de kipfilets plat op een snijplank en snijd horizontaal door, zodat je 2 dunne plakken hebt. Leg een stuk vershoudfolie erop en sla het vlees plat met een deegroller of de onderkant van een pan. Leg op elke kipfilet een plak rauwe ham en 2 blaadjes salie. Rol de filets op en steek vast met een cocktailprikker.
 2. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in circa 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de kiprolletjes op middelhoge stand in circa 3 minuten rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
 3. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de slagroom, appelsap en appel toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen. Meng de mosterd erdoor en roer goed.
 4. Voeg de kiprolletjes toe en laat afgedekt nog circa 10 minuten stoven. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Serveer de gebakken aardappeltjes met de kiprolletjes, appelsaus en sperziebonen.

Opmerkingen

Benodigdheden: vershoudfolie en 8 cocktailprikkers

Reageren via facebook