27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:16
Medemblik Actueel.

De Jumbo in Zwaagdijk-Oost

Medemblik maakt knieval eigenaar winkelcentrum Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST  – Het speelt al vanaf de dag dat het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost de poorten opende. Verkeersproblemen, diverse (ernstige) ongevallen allemaal door 1 in- en uitgang van het winkelcentrum.

Afgelopen 20 augustus 2015 kwam de gemeente Medemblik al met de eis dat er nu eindelijk eens iets moest gebeuren aan de onveiligheid bij de ingang van het winkelcentrum.

Eigenaar Entius is in 2014 gestopt met het verder uitwerken van de plannen voor een 2e ontsluitingsweg om zo de veiligheid te verhogen nadat zijn plannen om nog verder uit te breiden door de gemeente werden afgewezen. De gemeente Medemblik was vanaf dag 1 al geen voorstander van dit winkelcentrum maar door een fout gemaakt door de voormalige gemeente Wervershoof kon de gemeente Medemblik niets anders doen dan akkoord te gaan.

In 2014 kwam Entius met verdere uitbreidingsplannen waaronder een logies voor arbeidsmigranten en verdere uitbreiding van het winkelaanbod. Om de rest van de middenstand in de gemeente Medemblik niet verder te belasten heeft Medemblik daarna besloten om dit niet in te willigen. Hierop besloot Entius om de aanleg van de 2e ontsluitingsweg te schrappen.

Nu blijkt anno november 2017 dat het hele probleem dat mede is onstaan door een fout van de voormalige gemeente Wervershoof in 2004 de gemeente Medemblik nu parten gaat spelen. Het college wil met publiek geld nu  voorzieningen gaan nemen op particulier terrein.  Volgens PW2010, GroenLinks en de VVD leidt dit tot concurrentievervalsing.

De drie partijen zeggen dat het faciliteren van extra mogelijkheden op het gebied van parkeren en het afwikkelen van het verkeer zou kunnen leiden tot nog meer winkels op het terrein en als gevolg daarvan nog meer verkeer richting het winkelcentrum en leegstand in andere winkelcentra in de regio.

De partijen willen niet dat een fout gemaakt aan het begin van deze eeuw gemaakte weeffout kan leiden tot nog meer profijt voor een ondernemer. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?