Ongeacht het soort bedrijf dat je leidt of de branche die je vertegenwoordigt, je bedrijf is voor een breed scala aan bedrijfskritische diensten en taken afhankelijk van internet. Van e-mail tot videochat en het delen van bestanden tot klantenservice en transacties: internet ondersteunt nu veel aspecten van de manier waarop bedrijven werken. Glasvezel zakelijk afsluiten wordt daarom steeds populairder onder Nederlandse bedrijven, wat te maken heeft met de onderstaande redenen.
Je deelt je bandbreedte niet met je buren
Kabelinternetproviders adverteren misschien met een hoge bandbreedte, maar het is belangrijk om te onthouden dat je die bandbreedte deelt, niet alleen met je werknemers, maar ook met je fysieke buren. Tijdens piekperiodes voor internetgebruik in een kantooromgeving kan de beschikbaarheid van bandbreedte afnemen, wat resulteert in lagere upload- en downloadsnelheden, wat van invloed kan zijn op je bedrijfsactiviteiten en klantervaring. Glasvezelinternet is echter niet afhankelijk van gedeelde bandbreedte, waardoor je de hele dag, elke dag, kunt rekenen op voldoende bandbreedte voor je bedrijf.
Glasvezel biedt hogere upload- en downloadsnelheden
Glasvezelinternet voor zakelijke klanten biedt upload- en downloadsnelheden van 1.000 Mbps (1 Gbps), wat grofweg 20 keer sneller is dan de hoogste upload- en downloadsnelheden die kabelinternetproviders bieden. Deze razendsnelle downloadsnelheden ondersteunen het snel delen van bestanden en het snel leveren van assets, naadloos gebruik van cloudgebaseerde technologieën en verbeterde productiviteit voor elke werknemer wiens prestaties afhankelijk zijn van de snelheid van zijn internetverbinding.
Je verbinding is veiliger
Kabelinternetlijnen zijn gemakkelijk te hacken en sommige wifiverbindingen zijn zelfs nog gemakkelijker aan te vallen. Glasvezelinternet daarentegen is veel moeilijker te kraken omdat hackers en dieven geen toegang kunnen krijgen tot je internetlijn zonder de glasvezelkabel die naar je kantoor of huis leidt fysiek door te snijden. Zelfs als die lijn zou worden doorgesneden, zou het signaal eenvoudigweg verdwijnen. Om die reden biedt glasvezelinternet een extra beveiligingslaag die je kan helpen inbreuken te beperken en te voorkomen dat cybercriminaliteit je bedrijf treft.
Latentie wordt geminimaliseerd
Wanneer je gegevens verzendt of ontvangt, kost de fysieke overdracht van die gegevens tijd, en hoe langer dit duurt, hoe langzamer je online interacties onvermijdelijk zullen zijn. Omdat glasvezelgegevens met de snelheid van het licht worden verzonden, kun je data sneller verzenden en ontvangen dan met welke andere methode dan ook. Dit kan een enorme impact hebben op de bedrijfsvoering waarbij wordt samengewerkt of gecommuniceerd via online tools. Videochatten, bestanden delen en werken met video en audio worden gestroomlijnd door vrijwel onmiddellijke gegevensoverdracht, waardoor snelle, probleemloze interacties mogelijk zijn die net zo efficiënt zijn alsof je elkaar persoonlijk ontmoet.
Je verbinding is consistent en stabiel
Afhankelijk van het type infrastructuur dat je bedrijf met internet verbindt, kunnen een aantal factoren de stabiliteit en consistentie van je verbinding beïnvloeden. Slecht weer kan de upload- en downloadsnelheid verlagen, elektrische interferentie kan je verbinding onderbreken en de extra contactpunten van modems en draadloze routers kunnen het risico op technische problemen vergroten. Glasvezelinternetverbindingen worden grotendeels niet beïnvloed door deze connectiviteitsproblemen. Ze zijn daardoor consistenter en stabieler.