Westfrisia Cantat in Gerardus Majellakerk Onderdijk

ONDERDIJK – Operakoor Westfrisia Cantat verzorgt zondag 12 november een optreden in de Gerardus Majellakerk aan de Nes in Onderdijk. Uit de werken van bekende operacomponisten wordt elk jaar een keuze gemaakt voor de jaarlijkse uitvoering. Zo komen natuurlijk werken van Verdi voorbij, maar er is ook ruime aandacht voor andere grootheden uit de operawereld.

Van Cherubini, ook een operacomponist, wordt een deel van zijn Requiem uitgevoerd. Met werk van Rossini, Bellini en Donizetti zet Westfrisia Cantat de toon voor een gevarieerd concert dat operaliefhebbers uit de wijde omtrek aanspreekt. Koordelen worden afgewisseld met aria’s uit opera’s. Deze worden ditmaal gezongen door de sopraan Leonie van Veen, de bas Hans de Vries en tenor Gerben Houba. De begeleiding van koor en solisten is in handen van vleugelvirtuoos Willem Woestenburg. Dit alles wordt aangestuurd door de immer enthousiaste dirigent Wim Dijkstra. 

Aanvang 15.00 uur. Entree is 17,50 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 16 euro via www.westfrisiacantat.nl of telefonisch bij Bert Haakman (0228-582045) of Joke Kaarsemaker (0228-581238).

Reageren via facebook