Menu van de dag: Hartige boerenkooltaart met worst
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 600–700 g kruimige aardappelen, geschild
- 300 g gesneden boerenkool
- 5 plakjes deeg voor hartige tart
- 3 rode uien
- 3 el olie
- 2 rookworstjes à 100 g
- 3 eieren
- 1½ dl koffiemelk
- 75 g geraspte belegen kaas
Instructions
- Kook de aardappelen in een laagje water met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
- Laat de plakjes deeg naast elkaar ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Pel en snijd de uien fijn.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de ui en 3-5 minuten op laag vuur.
- Snijd de rookworst in plakjes.
- Bekleed een ingevette kleine springvorm (ca. 22 cm) of ovenschaal (ca. 20×30 cm) met de deegplakjes.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze samen fijn.
- Klop de eieren los met de koffiemelk, peper en zout.
- Roer het mengsel door de boerenkoolstamp.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de uien over de deegbodem. Schep hier de helft van de stamp op.
- Maak een laagje van rookworstplakjes.
- Schep er de rest van de boerenkool op.
- Bestrooi met kaas.
- Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 35-40 minuten bruin en gaar.
- Snijd de taart in 4 stukken en verdeel over de borden.
Reageer