Medemblik Actueel.

Foto: Theo Annes

Reportage – Kuyperschool Andijk in rouw om dood 5-jarig schoolgenootje

ANDIJK – Basisschool De Kuyperschool in Andijk is in diepe rouw om het verlies van een 5-jarige leerling. Het jongetje werd afgelopen dinsdag door een auto aangereden en overleed te plekke. Verslaggeefster Chantal Bos sprak met Jan van Lieshout, directeur van de school die nog steeds in shock is: “Het is een groot drama.”

“De afgelopen paar dagen waren heel zwaar en zeer emotioneel. Maar door de kracht van de hechte gemeenschap van Andijk staan wij met z’n alle om de familie heen om te ondersteunen”, aldus een zwaar geëmotioneerde Van Lieshout. “Het rouwgevoel heeft nu tijd nodig om verwerkt te kunnen worden, want de emotie is intens.”

Lees ook: 5-jarig jongetje dodelijk verongelukt in Andijk

“In de school hebben wij twee herdenkingsplekken ingericht met een condoleanceregister. Daar kunnen ouders en kinderen afscheid nemen van onze leerling”, vertelt de directeur aan NH Nieuws. 

Reageren via facebook