19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 10:28
Medemblik Actueel.

De aanvlieg- en vertrekroutes van Luchthaven Lelystad

Politiek slaat handen ineen om laagvliegroutes West-Friesland

REGIO – Vanaf 2019 stijgen en dalen veel vliegtuigen vanuit airport Lelystad over de regio’s West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Zes keer per uur. Met donderend geraas op minder dan 2 kilometer hoogte en dat elke tien minuten.  Om dit tegen te gaan hebben Progressief West-Friesland, SP Oost WF, Oké Koggenland, Progressief Drechterland, Sp Hoorn en OP Stedebroec de handen ineen geslagen en een gezamelijke petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Met deze handtekeningen willen de partijen de Tweede Kamer pushen de geplande vliegroutes boven West-Friesland en  de Kop van Noord-Holland direct te schrappen. De partijen zijn van mening dat een verdere uitbreiding van Schiphol niet door kan en mag gaan omdat Nederland te klein voor een nog groter Schiphol en derde nationale luchthaven is. Maar ook de leefbaarheid, milieu en duurzaamheid hebben danig te leiden als deze plannen doorgaan.

Bent u het eens met deze partijen, dan kunt u hier de petitie ondertekenen.

 

Reageren via facebook