Medemblik Actueel.

Gerechten

Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas


Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 komkommer (in linten geschaafd)
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 600 g watermeloen
  • 1 verse ananas (in plakken van ca. 2 cm )
  • 500 g zalmfilets (in brede repen)
  • arachideolie
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • aluminiumfolie
Instructies
  1. Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  2. Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik.
  3. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas. Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie.
  4. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  5. Rooster de watermeloen op de barbecue of in de grillpan tot deze net warm is.
  6. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  7. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  8. Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover.
  9. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.
Tips
Tip: Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt. Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.

 

Reageren via facebook