Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 komkommer (in linten geschaafd)
- 3 el wittewijnazijn
- 1 rode ui (in halve ringen)
- 600 g watermeloen
- 1 verse ananas (in plakken van ca. 2 cm )
- 500 g zalmfilets (in brede repen)
- arachideolie
- 200 g zachte geitenkaas
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
- aluminiumfolie
Instructions
- Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
- Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik.
- Snijd of steek de kern uit de plakken ananas. Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie.
- Bestrooi de zalm met zout en peper.
- Rooster de watermeloen op de barbecue of in de grillpan tot deze net warm is.
- Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
- Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover.
- Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.
Notes
[b]Tip: Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt. Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.[/b]
Reageer