4 rode paprika’s Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd het kapje van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en het zaad. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng het op smaak met zout. Roer het gesneden pepertje, de maïskorrels en dille of peterselie en de knoflook uit de knijper door het gehakt. Roer de gare rijst door het gehakt en vul de paprika’s met dit mengsel. Giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten. Leg de kapjes op de paprika. Zet de paprika’s rechtop in een vuurvaste schaal waar ze precies inpassen. In een te grote schaal vallen ze om. Bak de paprika’s ongeveer 40 minuten in de oven. Eet bij dit gerecht een frisse groene salade en schep op de paprika een lepel zure room. Tip: Laat als het even kan het kroontje met het steeltje aan de paprika zitten. Dit is niet alleen steviger maar ziet er ook extra leuk uit.Ingrediënten
100 g rijst
3 el olijfolie
400 g half-om-half gehakt
1 groene of rode peper zonder zaadjes
150 g mais (afgespoeld, blikje)
2 el verse dille of peterselie (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
200 ml gezeefde tomatenInstructies
Opmerkingen
Reageren via facebook