15.9 C
Medemblik
27 mei 2020 00:39
Medemblik Actueel.

Tessa Neefjes ver voor de rest op weg naar de finish in Hoorn (Foto. w.v. Westfrisia)

Wielrennen: Tessa Neefjes maakt overstap naar Swabo

WERVERSHOOF – Tessa Neefjes verdedigt volgend seizoen niet meer de kleuren van West-Frisia. In samenspraak met haar begeleiders van haar club maakt de Werverhoofse de overstap naar de Zuid-Hollandse combinatieploeg Swabo.

De voormalig Nederlands Kampioene bij de eliterensters zonder contract werkt nog altijd aan haar terugkeer naar haar niveau van 2016. Enkele weken na het behalen van de nationale titel werd ze tijdens een training in de Ardennen van de weg gereden door een vrachtwagen. Een serie van breuken in pols, arm en ruggenwervel waren het gevolg. Na een lange revalidatie vond Neefjes het afgelopen seizoen de weg terug naar het peloton en won ze in de Omloop van de Kompeneije weer haar eerste wedstrijd.

Na een goede winter verwacht de belofte er in 2018 weer volledig te staan.

Reageren via facebook