De leden van St. Caecilia tijdens het Westfrieslandfestival, met de oude dirigent Michiel Drijver. (Foto: aangeleverd)

St. Caecilia viert jubileumjaar met concert in Schoof

WERVERSHOOF – St. Caecilia is een moderne muziekvereniging en bestaat uit een fanfare, slagwerkgroep en leerlingenorkest. Deze vereniging bestaat 19 oktober honderd jaar. De leden willen dat graag vieren met iedereen die wil genieten van een leuke en afwisselende avond. Kom zaterdag 19 januari naar SCC De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof en swing vanaf 20.00 uur mee.

Maakt gelijk kennis met de nieuwe dirigent. “Theo Bleeker is een zeer gedreven en muzikale man en is een aanwinst voor het orkest”, vindt Elles Botman. “Ook wordt deze avond de nieuwe naam van het leerlingenorkest bekend gemaakt en het nieuwe logo van de vereniging onthuld. Kortom: veel te beleven tijdens het openingsconcert van het jubileumjaar van St. Caecilia,” meldt Mediapartner Rodi Media.

Bugel

Wervershover Elles Botman (49) is al enige tijd aangesloten bij de vereniging. Ze zorgt ervoor dat de postbus geleegd wordt, houdt de agenda op de website bij en levert artikelen aan diverse media. “Vanaf mijn 10e jaar speelde ik met veel plezier bij de fanfare op de bugel. Maar ja… je kent dat wel. Je groeit naar de volwassenheid en dan heb je andere interesses. Ik stopte bij St. Caecilia toen ik 18 jaar was om bij coverbandjes in de blazerssectie te spelen op de trompet. Dat was ook een hele mooie tijd en kon ik mijn lessen in praktijk brengen.”

Terugkeer

De muziekvereniging bestond tien jaar geleden negentig jaar en Elles meldde zich aan om mee te spelen met het reünistenconcert. “En toen ben ik blijven hangen”, lacht ze. “Ik pakte acht jaar geleden de saxofoon op. Eerst tenorsax, later de baritonsaxofoon. Het leuke van het meedoen in een orkest is dat ik iets anders speel dan mijn buurman en het samen tot een mooi geheel vormen. Elke week samen repeteren voor een goed eindresultaat; een fantastisch concert voor een groot publiek. Dat is niet alleen ontzettend gezellig, maar repeteren onder leiding van een dirigent maakt het zoveel leuker, echter.”

Familie

De vader en opa van Elles speelden in 1950 in de vereniging. “Beiden speelden saxofoon. Maar zij zijn niet de enige familieleden die lid waren van St. Caecilia Mijn broer speelde ook in de fanfare, namelijk op de bugel, en mijn zus is ook al jaren lid en speelt altsax. Zo zijn er veel families in en rond Wervershoof die kunnen zeggen dat ze in een eeuw tijd onderdeel uitmaakten van de muziekvereniging. Wat is er mooier om mee te doen als oud-lid in het reünieconcert.”

Reünieorkest

Alle leden van St. Caecilia geven zaterdag 25 mei, samen met oud-leden, een reünieconcert. “Wie al eerder lid was van de vereniging en soms terug verlangd om weer een keertje mee te spelen bij de fanfare. Dat kan natuurlijk in het reünieorkest! Aanmelden kan nog!. De deelname is gratis. Op de site wordt binnenkort meer informatie gezet. Wie nu vragen heeft, kan ze via 100jaar@caecilia-wervershoof.nl sturen of kom op dinsdag tussen 19.45 en 22.00 uur langs tijdens de repetitie in café De Hoek, De Hoek 6 in Wervershoof.”

Jubileumconcert

De vereniging viert het 100-jarig bestaan op 12 oktober met een jubileumconcert, met als thema ‘Night of the Proms’. Houdt de website of Facebook in de gaten voor meer informatie en noteer de datum alvast in de agenda..

Kaarten

Wie 19 januari wil genieten van het openingsconcert kan in de voorverkoop kaarten halen in Rheino’s aan de Dorpsstraat. Een entreebewijs kost dan 6 euro, maar aan de kassa in De Schoof 8 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Meer informatie, kijk op www.caecilia-wervershoof.nl.

[signoff]

Reageren via facebook