Reportage: Tuinman Hans Bleeker zijn hart bloedt bij zien Heemtuin Wognum

WOGNUM – Het looppad is niet meer begaanbaar door de overhangende ongesnoeide takken en het struikgewas heeft vrij spel: de geliefde Heemtuin in Wognum is sinds het pensioen van tuinman Hans Bleeker veranderd in een jungle en dat is een doorn in het oog van de buurtbewoners.

Hans ziet het met lede ogen aan als hij door de tuin banjert. “Je kan hier boompjes vinden, ik zie hier elzen in de grond. Die moet je juist verwijderen”, vertelt hij aan NH Nieuws terwijl hij het stuk groen uit de grond trekt.

Hij is al ruim twaalf jaar met pensioen, toen zijn groene vingers in 2005 rust kregen. Namens de gemeente, maar ook in zijn vrije uren, onderhield hij de Heemtuin. Maar sinds 2005 is er niets meer aan het stuk natuur gedaan. “Mijn hart bloedt als ik de tuin zo zie”, sipt hij.

Initiatief

Bart Huisman heeft daarom een initiatief gestart om de gemeente weer warm te maken voor het onderhoud van de tuin. “Er ligt nu overal troep. Het zou mooi zijn als het weer een mooi park wordt hier, want het moet hier nodig worden opgeknapt.”
Correctie melden

Reageren via facebook