D66 wil aandacht intimidatie en geweld tegen vrouwen

MEDEMBLIK – Onderzoek toont aan dat meer dan 80% van de vrouwen en meisjes in de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met seksuele intimidatie of andere vormen van seksueel geweld in de openbare ruimte. Volgens D66 Medemblik speelt dit niet alleen in steden maar ook in een plattelandsgemeente als Medemblik.

Vrouwen en meisjes moeten zich net als elke andere groep overal veilig voelen. Toch is dit niet altijd het geval. Uit een rapport van het Europees Bureau voor de Grondrechten komt o.a. naar voren dat 45% van de Nederlandse vrouwen te maken heeft gehad met fysiek en/of seksueel geweld. Sylvia Cool en Arja Kapitein van D66 willen weten of er in de gemeente Medemblik wel genoeg wordt gedaan om dit probleem tegen te gaan en stelt raadsvragen. Ook zou de fractie graag zien dat het college het UN initiatief ‘Safe streets’ ondertekend en daarmee een stap zet om geweld en intimidatie tegen vrouwen te bestrijden.

Reageren via facebook