Hoorn draait Zwarte Piet definitief de nek om.

REGIO – Geen Zwarte Pieten meer voor en tijdens het grootste kinderfeest van Nederland, Sinterklaas. Vanuit de winkeliersvereniging Hoorn die de intocht van Sinterklaas organiseert is een mail verzonden naar de Pietencentrale met de opdracht om voor meer diversiteit in de pietengroep te zorgen.

Dat gaat dus betekenen dat er tijdens de intocht van Sinterklaas in Hoorn enkel nog Zwarte Pieten te zien zullen zijn als er voldoende groene, gele, blauwe,paarse,rode Pieten zijn, waarmee Hoorn een einde maakt aan een zeer lange traditie van de Zwarte Piet en Sinterklaas.

De vraag is nu zullen wij Sylvano Rosenberg nu als brons-koperen met goud en auberginekleuren en als het moet ook nog met slabloontjes opgeleukte Piet verkleed zien gaan.

Sylvano Rosenberg zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Ik snap het niet waarom Hoorn dit wil doorzetten. De rechter heeft besloten dat zwarte piet niet racistisch is en er geen verbod nodig is om zwarte piet te verbannen. En dan toch deze beslissing nemen…?? Heel vreemd.”

Update: De organiserende vereniging ‘Vereniging Ondernemers Stad Hoorn’ laat in het NHD weten dat zij een bonter gezelschap willen, maar dat zij zich ook beseffen dat er veel weerstand is tegen dit besluit, je kunt het nooit iedereen naar de zin maken‘.

Vicevoorzitter Jan Haring, “sommige mensen willen alleen ’stroopwafelpieten’ of Pieten met een roetveeg, anderen willen alleen donker geschminkte Pieten. Feit is dat de maatschappij verandert en dat wij vinden dat we ook iets moeten veranderen.’’

Note: De gemeente Hoorn is geen partij in deze discussie.